En guide til din virksomheds IT-sikkerhedspolitik

IT-sikkerhed har aldrig været et varmere emne end det er i dagens Danmark. Mange virksomheder, både store og små, har været udsat for cyberkriminalitet igennem de sidste år. Selv kæmpe store virksomheder som Mærsk er blevet hacket, og det viser også hvor vigtigt det er at have en grundig og gennemarbejdet IT-sikkerhedspolitik.

Hvad er IT-sikkerhedspolitik? 

Ligesom andre politikker i virksomheden, er IT-sikkerhedspolitiken en del af virksomhedens samlede strategi/IT-strategi, og en plan for hvordan virksomheden vil agere for at beskytte sig selv imod cyberkriminalitet. Helt grundlæggende kan man praktisere en IT-sikkerhedspolitik ved at lave et dokument, dvs. en ramme for politiken, og herefter eksekvere det ud i virksomheden. Dvs. man skal sørge for, at alt hvad der har med virksomhedens IT-sikkerhed at gøre, skal formuleres i et dokument så alle medarbejdere i virksomheden er afklaret med virksomhedens sikkerhedsforanstaltninger.

Hvordan skal man starte?

Det bedste sted at starte sin IT-sikkerhedspolitik på, er ved at have styr på generel IT-sikkerhed. I dag er det ofte små ting i dagligdagen som kan udsætte en virksomhed for IT-trusler. Det er vigtigt at gøre sig klog på virksomhedens IT-strategi, såsom backup af data, kritiks tilgang over for mails, antivirusprogrammer og meget mere. I samarbejde med TripleIT har One Sky udarbejdet en e-bog omkring IT-sikkerhed, hvor du vil få en indsigt i hvordan du også kan sikre din virksomhed bedre imod IT-trusler. Du kan få fat i e-bogen ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her. E-bogen vil blive sendt til dig i løbet et par dage.

Hvorfor skal man bruge ressourcer på at få en IT-sikkerhedspoltik? 

Det er en god idé for alle virksomheder med +10 ansatte at få udarbejdet en politik, da der kun skal én enkelt medarbejder til at sætte virksomheden i fare. Derfor vil en strømlinet politik, udarbejdet af en IT-sikkerhedsansvarlig i virksomheden, have stor betydning for virksomhedens beskyttelse over for cyberkriminalitet.

Hvis du skal have hjælp til at udarbejde en IT-sikkerhedspolitik eller gerne vil lære mere om IT-sikkerhed, er du velkommen til at kontakte mig på [email protected]

it sikkerhedspolitik one sky
casper-hillstroem-one-sky

Af Casper Hillstrøm
d. 5/12 – 2017.

Har du spørgsmål?
Skriv til [email protected]